Praha

Ruský projekt KIBERone dostal světové uznání na soutěži OSN a UNESCO

24 Dubna 2020

První Mezinárodní KiberŠkola budoucna pro nové IT-pokolení KIBERone se stala světovým mistrem v sféře digitálního vzdělání pro děti podle Valného shromáždění OSN a UNESCO a výsledků mezinárodní soutěže WSIS Prizes 2020. Soutěž se odehrává od roku 2012 pod ochranou OSN v rámci Celosvětového setkání na vyšší úrovni v otázkách informační společnosti (WSIS Forum).

KiberŠkola KIBERone je největší mezinárodní projekt v sféře digitálního vzdělání dětí od 6 do 14 let, který funguje ve 20 zemích světa a více než 150 městech.

Tento rok se do účasti v Soutěži přihlásilo více než 800 projektů z celého světa v různých kategoriích, hlasování se zúčastnilo kolem 2 milionů osob.

Během hlasování projekt KIBERone získal největší počet hlasů a byl vyhlášen mistrem v kategorii «Elektronické vzdělání» a použití informačních a komunikačních technologií pro formování světové informační společnosti. «Příprava na konkurz trvala kolem roku. Výsledky byly vyhlášeny v březnu 2020» - říká Olga Alpakova, zakladatelka projektu KIBERone.

Tento rok na WSIS Prizes 2020 byly prezentovány i jiné projekty z Ruska, které se ocitly mezi mistry – projekt společnosti «Rostelekom» a projekt Ministerstva ekonomického rozvoje «Vaš kontrol».

Obřad vyznamenání vítězů WSIS Prizes 2020 za účasti zakladatelky společnosti KIBERone Olgy Apalkovy proběhne na podzim 2020 v Ženevě, kde se uskuteční Světové jednání na nejvyšší úrovni v otázkách informační společnosti.

Tato stránka používá soubory cookie a další podobné technologie. Včetně, zpracováváme vaši IP adresu pro lokalizaci regionu. Používáním těchto stránek potvrzujete svůj souhlas se zásadami ochrany osobních údajů webu.
OK